RECEPTI SU ZAKON!
jajuja
Blog
utorak, prosinac 11, 2007



 

Sastojci
1 kg brašna
½ l mlakog mlijeka
100 g šećera
2 kesice kvasca (7x2)
100 g putra
3 cijela jaja
1 žumance
1 kašika soli
1 limun (samo kora)
suho grožđe (po želji)


Priprema
U vanglicu staviti brašno, napraviti udubljenje, sipati kvasac, mlako mlijeko, šećer, so, umućena jaja (ova 3 kom.) izribanu koru limuna, rastopljeni putar i po želji šaku suhog grožđa prethodno potopljenog u mlaku vodu.

Zamijesiti glatko tijesto, pokriti i ostaviti da naraste. Promijesiti ga i još 30 min., vratiti u vanglicu da naraste. Razviti tijesto u obliku valjka, dužine oko 80 cm. presaviti tijesto (ali ne sjeći) tako da se dobiju dva valjka debljine 4-5 cm i prebacivati jedan kraj preko drugog (uvijati).
Na kraju dobro pritisnuti tijesto, staviti u podmazanu tepsiju, premazati žumancetom i staviti da se peče.
Peče se na 200 °C oko 30-35 min. Pečen milibrod malo poprskati hladnom vodom, zaviti u kuhinjsku krpu i ostaviti da se ohladi


 

jajuja @ 23:26 |Komentiraj | Komentari: 0
Arhiva
« » lis 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Brojač posjeta
7082
Index.hr
Nema zapisa.